Oplevelser - Kolding-Vejen

Kolding-Vejen

Viden i bevægelse

Guides tur til Tirpitz-museet i Blåvand

...

Besøg det nyåbnede Tirpitz-museum der ligger skjult under de karakteristiske vestjyske sandbakker. Museet, der rummer arkitektur, oplevelser og fortællinger i verdensklasse, er designet af Bjarke Ingels Group og er udtænkt, bygget og udført som en portal til den jyske vestkysts skattekiste af skjulte historier. Museet har 3 faste udstillinger: "Den skjulte vestkyst" hvor 20.000 års vestkysthistorie fortælles gennem 12 overraskende, interessante, dramatiske, gribende og uhyggelige fortællinger "Havets guld" som er Vesteuropas flotteste udstilling om Nordens guld.  "En hær af beton" hvor man i et landskab af bunkers går på opdagelse efter mange forskellige beretninger fra Anden Verdenskrig på Vestkysten

Selve Tirpitz-bunkeren, den gamle kanonstilling fra Anden Verdenskrig, ligger som en kolos i sandet og gemmer på historier fra Atlantvolden, Hitlers enorme bunker-projekt.

 

Fredag d. 23-03-2018 – Opsamling: McD Vejen kl. 10:30 Vestermarksvej 4, 6600 Vejen

Afgang fra Alsion kl. 09:00 Opsamling: Rødekro (Cirkle K) kl. 09:30 Hammelev (OK-tanken) kl. 09:50 Forventet ankomst i Blåvand kl. 11:30. Her starter vi med at spise frokost, hvorefter der er guidet rundvisning på Tirpitz.

 

 

Praktisk information